fbpx

5 Rahsia Kecantikan Yang Pakar Tidak Mahu Akak Tahu !

5 RAHSIA KECANTIKAN YANG PAKAR TIDAK MAHU AKAK TAHU

? 1. Jangan lupa kebaikan menggunakan krim pelindung matahari

Kulit yang cantik dan sihat tidak boleh diperolehi tanpa penggunaan krim pelindungan matahari.
Mamie McDonald, seorang pakar alat solek yang pernah berkerja untuk Madonna berkata semua usaha kecantikan yang lain akan sia-sia sahaja jika akak mengabaikan amalan ini. Seorang lagi pakar kecantikan selebriti, Dr. Lancer, menasihatkan wanita untuk menggunakan krim SPF yang tidak kurang daripada 30 sepanjang hari!

? 2. Jangan terlalu keringkan kulit anda jika terdapat keradangan

Kebanyakkan krim jerawat mengandungi benzoyl peroksida yang mengeringkan kulit. Tapi bahan ini sebenarnya boleh memburukkan keradangan dan meningkatkan pengeluaran sebum kak. Produk yang mengandungi alkohol juga bertindak dengan cara yang sama, jadi kak tidak boleh merawat jerawat dengan cara ini.

? 3. Jangan lupa untuk jaga kulit leher

Bahagian leher akak boleh menunjukkan umur seseorang wanita. Sebab itu sangat penting untuk menjaga kulit di bahagian leher. Kulit di leher sangat nipis dan juga perlu penjagaan teliti sama seperti kulit pada muka.

? 4. Gunakan ais pada kulit akak

Pakar dermatologi Santa Monica Dr. Ava Shamban menyarankan akak menggosok wajah dengan kiub ais untuk beberapa saat. Amalan ini akan merangsang peredaran, dan menyebabkan kulit nampak cerah dan berseri. Amalan ini akan merangsang peredaran darah dan menyebabkan kulit nampak cerah dan berseri.

? 5. Simpan semua produk kecantikan anda dengan betul

Dr. Debra Jaliman berkata, wanita tidak harus menyimpan produk kecantikan mereka di dalam bilik mandi.
sebabnya kak udara panas dan lembap dalam bilik mandi akan memendekkan hayat simpanan produk-produk ni. Krim muka dan produk lain yang jarang digunakan haruslah disimpan di dalam peti sejuk.

Dapatkan Krim Zs Foundation fungsi 5 dalam 1 hari ni. Tak berminyak, tak melekit sesuai selesa di pakai setiap hari ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *