fbpx

FAQS

Cara Pemakaian dan Beberapa Soalan yang kerap kami terima :

ZS Foundation ni mesra solat akak, tapi akak perlu cuci dulu sebelum ambik wuduk. Tapi nak cuci mudah je kak, pakai tisu basah pun dah boleh tanggal.

Tak perlu dah akak, sebabnya ZS Foundation ini diciptakan khas untuk menjimatkan. Hanya perlu pakai foundation saja tanpa bedak, akak akan nampak Glowing dan Flawless.

Tapi kalau akak nak pakai bedak muka lagi pun takde masalah akak, Cuma kurang sikit glowing pada muka akak.

Ouh, akak dah tak perlu pakai Sunblock sebab foundation ni dah ada SPF 25+ sangat sesuai untuk cuaca di Malaysia.

Jimat duit akak tak perlu beli sunblock lagi lepas ni.

SPF 25 hingga 35 paling sesuai kak untuk cuaca kita di Malaysia.

Jangan risau kami dah dapatkan khidmat nasihat daripada doktor ketika production produk.

Kalau akak nak pakai krim siang boleh juga, sebab krim siang ni skincare kak, sayang pula kalau akak nak buang krim siang akak.

Nota tambahan:
Sekiranya campur krim siang dan ZS Foundation memberi kesan berpasir, maksudnya pelembap dalam krim siang tersebut tak boleh blend dengan ZS Foundation.

Kami sarankan pelanggan pakai krim malam sahaja.

Boleh je akak sayang, takde masalah untuk ZS Foundation ni kalau akak nak pakai pencuci muka dari produk lain.

Boleh akak, memang kita suggest akak pakai serum. Serum tu memang elok untuk kulit kita kak.

Cuma kalau akak tiada serum, akak nak pakai foundation terus pun boleh sebab ZS Foundation ini mengandungi Argan oil dan Vitamin C & E yang diambil daripada tumbuhan kak.

Ada fungsi membantu merawat sekali.

ZS Foundation ni khas direka untuk 30an keatas. Tapi kalau bawah 30an pun masih boleh pakai kak, tiada masalah nak pakai.

Daripada umur 11 tahun pun boleh pakai ZS Foundation ni untuk membantu merawat masalah kulit, contohnya jerawat.

Akak nak pakai untuk jalan-jalan ke kak? Kalau pakai untuk jalan-jalan memang tiada masalah kak.

Cara pemakaian Biasa :

Calitkan pada wajah (dibahagian dahi, hidung, pipi dan dagu)
Ratakan krim foundation hanya dengan pakai jari.
Urutkan wajah dari bawah keatas mengikut urutan bulat (tips untuk yang mempunyai bulu roma yang lebat pada: urutan mesti dari atas ke bawah mengikut bulu roma kulit).
Tepukkan wajah anda dengan manja untuk menaikkan seri glowing kemerah-merahan pada pipi.

Kalau akak nak pakai waktu tidur tiada masalah kak, pakai nipis-nipis je kak, sebab ZS Foundation ni mudah meresap kedalam kulit dan tidak menyumbat pori-pori kulit akak. ZS Foundation ni InsyAllah boleh membantu untuk merawat masalah kak.

Cara pemakaian sebelum tidur  :

Basuh wajah akak terlebih dahulu menggunakan apa-apa sahaja produk pencuci muka.
Lapkan wajah akak mengunakan tuala yang bersih, jika akak ada produk skincare, pakai skincare terlebih dahulu sebelum pakai ZS Foundation.
Calitkan ZS Foundation pada kulit wajah (tak perlu banyak) dan sapukan nipis pada wajah seperti biasa.

Kuantiti ZS Foundation 1 botol ialah 15g. Boleh tahan 1 bulan sehingga 1 setengah bulan bagi kegunaan harian. Manakala bagi pemakaian bila perlu sahaja boleh tahan 2 bulan sehingga 3 bulan.

Kalau akak kongsi dengan anak akak, lagi cepat habis. Kalau akak nak pakai dengan anak, akak boleh ambil pakej 2 untuk lebih jimat.