fbpx

Langkah Menghilangkan Hitam Bawah Mata

1. Keluarkan timun dari peti sejuk. Percaya atau tidak, timun sangat baik untuk kulit dan jika ia dalam keadaan sejuk, boleh menyamankan mata. Dan apa yang penting adalah ianya berkesan. Potongnya kepada beberapa bahagian kecil potong nipis-nipis, dalam jumlah 4-6 bahagian. Letak Di Atas Mata Kemudian, biarkannya selama 10-20 minit. Bergantung kepada jenis kulit anda, ada yang hilang terus, dan ada yang warna hitam berkurangan.

 

 

2. Kaedah lain tingkatkan aliran darah ke muka. Terdapat banyak cara untuk memperbaiki tona kulit dan mengurangkan warna hitam – dan salah satu daripadanya adalah dengan mengalirkan darah ke muka. Antara cara untuk meningkatkan kadar darah ke muka adalah dengan melakukan pergerakan fizikal. Berlari, jongging, berbasikal dan sebagainya boleh membantu. Pada masa yang sama, ia boleh mengekalkan tahap kesihatan anda, serta menurunkan berat badan.

 

 

3.Mandi dengan air suam. Selamkan muka anda dalam air suam selama 20 saat. Ia boleh menyegarkan muka anda, serta kembalikan kestabilan saluran darah di muka.

4. Tips Tambahan Jangan makan terlalu banyak makanan manis. Hal ini kerana gula di dalamnya boleh menyebabkan hitam bawah mata tersebut. Buah-buahan boleh diambil.

.

Selamat mencuba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *