fbpx

Tips Pastikan Foundation Tak Crack Dan Tahan Lama

Kenali terlebih dahulu jenis kulit muka. Kulit muka terbahagi kepada beberapa jenis dan haruslah membuat pemilihan foundation yang betul.

Jenis foundation yang sesuai dengan kulit berminyak adalah oil-free liquid foundation ataupun powder foundation. Kulit akak akan lebih lembut dan akan dapat finishing yang matte.

 

 

Buat kulit normal, akak beruntung tau sebab boleh gunakan apa-apa jenis foundation tanpa fikirkan masalah kulit kering atau berminyak.

Untuk yang berkulit kering, penting untuk akak pakai pelembap dulu muka sebelum memakai produk lain. Kedutan di wajah nampak ketara atas kulit kering. Jenis foundation yang sesuai untuk akak adalah yang oil atau water based. Akak boleh gunakan liquid foundation dan sebolehnya elakkan powder foundation.

 

 

Tapi kak dan tapi, Zafesha Foundation yang diperkaya dengan Minyak argan dan Blueweed flower yang diimport khas dari Germany ni mmg best sangat2 sebab sangat sesuai untuk semua jenis kulit taw! Sebab dia boleh blend in dengan semua jenis kulit. Lagi lama pakai, lagi nampak glowing taw! Akak dah cuba? Kalau belum, cecepat grab dan cuba sendiri rasai perbezaannya.Kompem akak tak nak tukar lain dah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *